Castelul Bran

Home » Programe » Grand Tour Brașov - Bran » Castelul Bran
BranCastle
BranCastle

Aflat la mai putin de 30 de km de Brașov, pe o stâncă, într-un punct strategic ce a fost odinioară o fortăreață construită de Cavalerii Teutoni pentru apărarea graniței de sud-est a Transilvaniei, Castelul Bran a fost ridicat în secolul al XIV-lea de către negustorii transilvăneni cu scopul de a se apăra în fața numeroaselor invazii otomane.

Deși nu a vizitat niciodată Transilvania, Bram Stoker a creat, bazându-se în mare parte pe imaginația proprie, o aură misterioasă, întunecată și înfricoșătoare a contelui Dracula, ceea ce a dus la mitul că odinioară castelul era casa domnitorului valah Vlad Țepeș, zugrăvit de către istoricii vremii ca un despot nemilos şi însetat de sânge. Adevărul istoric este că Vlad Țepes a folosit fortăreața ca punct de plecare pentru incursiunile sale în Transilvania, a fost luat prizonier de către regele Ungariei, Matei Corvinul, și închis timp de două luni la Castelul Bran.

Dăruit în anul 1920 de către Consiliul Orășenesc Brașov Reginei Maria a României, în semn de recunoștință față de contribuția sa la înfăptuirea Marii Uniri, muzeul expune colecții de mobilier, costume, arme și armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana.

În timp ce personajul lui Stoker este doar o fantezie, Castelul Bran continuă să exercite o puternică atracție pentru toți fanii contelui Dracula...

Prejmer
28/Mar
Blog
Singurul loc din România notat cu 3 stele în faimosul ghid turistic Michelin, Prejmer este cea mai veche biserică fortificată din Țara Bârsei, p...
© Copyright 2024 Transfer Castel.
Modalitati de plata
Facebook Twitter Google Youtube Instagram